Accordil_MainPic ירושות וצוואות
Accordil_MainPic ירושות וצוואות
פנייה לייעוץ אישי



    ירושה עצמית

    רבים מבני הגיל השלישי בישראל מחזיקים בדירות משלהם. למרות זאת, מרביתם כבר לא עובדים, ובוודאי שלא באותה תדירות בה עבדו בעבר. לכן, הכנסותיהם וכספיהם אינם מספיקים כדי לממן את מחייתם השוטפת והוצאותיהם, לבטח כשכיום יוקר המחייה בישראל עולה מיום ליום.

    מאמר זה יעסוק במודל "ירושה עצמית", שפיתח עו"ד אלון ברץ במטרה לייצר פתרון וביטחון כלכלי לצרכי בעלי דירות בגיל השלישי.

    תוכן עניינים

    מהו מודל הירושה העצמית?

    עד לאחרונה, הפתרון היחידי לבעיות הכלכליות של בעלי דירות בגיל השלישי ניתן באמצעות משכנתא הפוכה – מוצר הנותן הלוואה על חשבון הדירה בה גר בן הגיל השלישי. משכנתא הפוכה משווקת ע"י חברות ביטוח ובנקים, והיא מלווה בעמלות ובכ-5-6% ריבית בכל שנה. בנוסף, היא נותנת אחוזי מימון מאוד נמוכים משווי הדירה.

    תשלום החזר הקרן והריבית מתבצע לאחר מות בן הגיל השלישי, ולכן מנגנון הריבית דריבית מגדיל מאוד את ההלוואה. גורם נוסף שמגדיל את ההלוואה היא העובדה שההלוואה צמודה למדד המחירים לצרכן.

    מודל הירושה העצמית נוצר כאלטרנטיבה למשכנתא הפוכה. במודל זה, בעלי דירות בגיל השלישי מוכרים את דירתם כתפוסה, תוך כדי שזכותם למגורים בדירה לכל החיים נשארת, וגם אם במהלך חייהם הם ירצו, לדוגמא, לעבור להתגורר בדיור מוגן – הם יהיו זכאים לקבל את דמי השכירות מהדירה עד ליומם האחרון.

    כך, בן הגיל השלישי נשאר לגור בדירתו, מקבל כסף שיכול מאוד לעזור למחייתו או למחיית בני משפחתו. כמו כן, הוא יכול להפקיד כל סכום מכספו בתוכניות פיננסיות שונות, שיתנו לו קצבה חודשית קבועה למשך כל חייו. עקב כך, נוצר אצל בן הגיל השלישי ביטחון כלכלי מלא, ללא כל שינוי באורח חייו.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      מי יכול לבצע עסקת ירושה עצמית?

      בעיקרון, עסקת ירושה עצמית נעשית החל מגיל 70. היא יכולה להתבצע גם בגיל צעיר יותר, אך במצב שכזה – מתקבלים סכומים נמוכים יותר.

      יש להבהיר, שהעובדה שבעל דירה הגיע לגיל 70, אינה אומרת בהכרח שאכן כדאי לו לבצע עסקת ירושה עצמית. עסקה זו מיועדת, בעיקרה, לבעלי דירות בני 70 ומעלה שלא מתכננים להוריש את דירתם, או שאין להם למי להורישה, שמעוניינים לחלק את רכושם עוד בחייהם, וכן רוצים להעלות את רמת חייהם מבלי לשנות את מקום מגוריהם, וזקוקים לכסף כדי לעשות כן וליצור לעצמם ו/או לבני משפחותיהם ביטחון כלכלי.

      ירושה עצמית - אינפוגרפיקה

      איך נקבע סכום הכסף שמתקבל בעסקת ירושה עצמית?

      סכום הכסף נע בין 40% ל-60% משווי הדירה בשוק החופשי. מחיר הדירה נקבע לפי גורמים שונים, כמו גודלה, מצבה, מיקומה, אופן רישום הזכויות בה ועוד.

      בנוסף, בעסקה זו, יש משמעות לגיל המוכר, וכן לכמות האנשים שהוא מבצע מולם את העסקה – אדם יחיד או זוג.

      יש לציין, שהכסף המתקבל בעסקת הירושה העצמית זמין לכל מטרה, והמוכר יכול לעשות ככל העולה על רוחו עם הכסף אותו הוא מקבל.

      הכסף המתקבל בעסקת הירושה העצמית זמין לכל מטרה, והמוכר יכול לעשות ככל העולה על רוחו עם הכסףלסיכום, במודל הירושה העצמית, בעלי דירות בגיל השלישי מוכרים את דירתם תוך כדי שזכותם למגורים בה נשארת כל חייהם, והם יהיו זכאים לקבל את דמי השכירות מהדירה עד שילכו לעולמם.

      עסקת הירושה העצמית מיועדת, בעיקרון, לבעלי דירות בני 70 ומעלה (היא יכולה להתבצע גם בגיל צעיר יותר אך אז מתקבלים סכומים נמוכים יותר), שלא מעוניינים, או שאין להם למי, להוריש את דירתם, והם רוצים להעלות את רמת חייהם מבלי לשנות את מקום מגוריהם וזקוקים לכסף כדי לעשות כן.

      סכום הכסף שמתקבל בעסקה זו נע בין 40% ל-60% משווי הדירה, וישנה משמעות גם לגיל המוכר ולכמות האנשים שמולם הוא מבצע את העסקה. הכסף המתקבל בעסקה זו – זמין לכל מטרה שהיא.

      אנחנו עושים מאמץ לדייק, לעדכן ולחדש את התוכן המופיע בפורטל ירושות וצוואות. יחד עם זאת מובהר, כי אין להסתמך על האמור באתר ואין בו כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי פרטני. העושה שימוש בתוכן לצרכיו, עושה כן על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

      לייעוץ ראשוני חייג 053-6218290 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף