Accordil_MainPic ירושות וצוואות
Accordil_MainPic ירושות וצוואות
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת"א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 053-6218290

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

    סכסוכי ירושה – 7 דברים שאתם חייבים לדעת

    אחד הקשיים הגדולים שעלולים להתרחש אחרי שאדם נפטר, הם סכסוכי ירושה. סכסוכי ירושה יכולים להיות אכזריים מאוד, ולעלות לכם במשפחה. אם כך, איך תוכלו להתמודד עם סכסוכי ירושה?

    סכסוכי ירושה הם לא גזירת גורל, ניתן לפעול כדי להפחית את הסיכון לסכסוכי ירושה עוד לפני שהם נוצרים, וניתן לפעול כדי לפתור סכסוכי ירושה בדרכי שלום, גם לאחר שהסכסוך כבר נוצר. כדי להצליח בכך, כדאי שתעקבו אחר 7 דברים שאתם חייבים לדעת על סכסוכי ירושה.

    תוכן עניינים

    1# צוואה יכולה למנוע סכסוכי ירושה

    צוואה מקיפה ומפורטת, שכוללת את כל הרכוש של המוריש, והוראות ברורות ומדויקות כיצד לנהוג בעיזבונו, יכולה למנוע את מרבית סכסוכי הירושה.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      בנוסף, ניתן להוסיף בצוואה הוראת תנאי סילוקין, שקובעת שיורש שיתנגד לצוואה, יסולק מחלקו בצוואה. הוראה זו אפקטיבית במיוחד, כאשר ליורש חלק מכובד בצוואה, והתנגדות סרת טעם מצדו לצוואה, תסכן את חלקו בה.

      2# צוואה מקפחת יכולה לגרום לסכסוכי ירושה

      צוואה מקפחת, בה אחד מהיורשים הטבעיים, לרוב בן הזוג או הילדים, מודר או מקבל חלק קטן יחסית בעיזבון, יכולה לגרום לסכסוכי ירושה בין האחים, בין בן הזוג לבין הילדים וכיו"ב. במקרים רבים של צוואה מקפחת, פונים היורשים לבית המשפט ומבקשים להתנגד לקיום הצוואה, לרוב בעילות של השפעה בלתי הוגנת, אי כשירות של המנוח או פגמים אחרים בצוואה.

      אין זה אומר שלא ניתן לערוך צוואה מקפחת. החוק בישראל לא מחייב מורישים לנהוג בשוויון בצוואתם, והוא מאפשר למוריש לקפח יורשים מצוואתו. בתי המשפט נוהגים לכבד את רצונם האחרון של מורישים, גם במקרים של קיפוח בצוואה.

      יחד עם זאת, על מנת למנוע טענות של השפעה בלתי הוגנת או חוסר כשירות, מומלץ לנמק צוואות מקפחות, ולהסביר את הסיבה בגינה המוריש מבקש להדיר יורש טבעי מצוואתו. נימוק הצוואה המקפחת, יכול להעיד על הבנתו של המוריש את מה שציווה, וכך להפחית את הסיכון שהצוואה תבוטל.

      3# סיוע להורים יכול לגרום לסכסוך ירושה בין אחים

      אין ספק שסיוע להורה הוא מצווה שאין כמותה. אך כשמסייעים להורים, כדאי לשים לב מראש למוקשים שעלולים להוביל לסכסוך ירושה.

      כאשר אחד האחים מסייע להורים לפני עריכת הצוואה, וזוכה לחלק גדול יותר בירושה, עלולות לצוץ טענות שהוא השפיע עליהם באופן בלתי הוגן בעת עריכת הצוואה. מהצד השני האח שמסייע להורים עלול לחשוב שמגיע לו חלק גדול יותר בירושה, גם אם ההורים החליטו לחלק את הירושה באופן שווה. אחד הפתרונות במקרים אלה, הוא נימוק של אופן חלוקת הירושה.

      בנוסף, כאשר אחד האחים מסייע להורים, בפרט במקרה של סיוע להורה סיעודי, עלולות לצוץ טענות שהאח עשה שימוש שלא כדין בכספי ההורים לטובתו וגזל את הירושה. במקרים אלה מומלץ לאותו האח, לתעד את פעולותיו הכספיות, ולשתף את אחיו בהן גם בזמן אמת, כך שהכול יהיה שקוף וברור, ולא יעלו טענות כנגדו בעתיד.

      4# השפעה בלתי הוגנת על מצווה היא סיבה מוצדקת להתנגד לצוואה

      אחת הסיבות הנפוצות להתנגדות לצוואה, היא השפעה בלתי הוגנת של יורש על המצווה. למשל כשאחד היורשים סייע רבות למוריש לפני שהוא ערך את הצוואה.

      על מנת לברר אם הייתה השפעה בלתי הוגנת, בית המשפט יבחן האם המוריש היה תלוי רק ביורש, והאם הוא קיים קשרים חברתיים אם אנשים נוספים. בנוסף בית המשפט יבחן את רמת כשירותו המנטלית של המוריש, ואת הנסיבות בהן נערכה הצוואה, והאם היורש התערב בעריכתה.

      5# קיומה של צוואה היא סיבה מוצדקת להתנגד לירושה

      לעיתים אחד מהיורשים אינו מודע לקיומה של צוואה, ומגיש בקשה לצו ירושה, על מנת לחלק את העיזבון. יורש שיודע על קיומה של צוואה, רשאי להתנגד למתן צו הירושה בעילה שקיימת צוואה, ולצרף את הצוואה שבידיו.

      על מנת להימנע ממצבים בהם היורשים לא יודעים על הצוואה, מומלץ שהמוריש יפקיד את הצוואה אצל רשם ירושה.

      6# ניתן לבטל צו ירושה וצו קיום צוואה, גם אחרי שהעיזבון חולק

      התנגדות לצו המחלק את העיזבון, יכולה להתנהל לפני שניתן הצו. לאחר שניתן צו, יש להגיש בקשה לביטול הצו המחלק את העיזבון. בקשה זו ניתן להגיש גם לאחר מימוש העיזבון וחלוקתו בפועל, אם נודעה לכם טענה חדשה המצדיקה את ביטול הצו לאחר חלוקת העיזבון, וכל עוד ביטול הצו לא יפגע ביורשים שמימשו את העיזבון, באופן לא מידתי.

      7# ניתן לפתור סכסוכי ירושה גם בהסכמה

      את סכסוכי הירושה ניתן לפתור בהסכמה בין היורשים. באפשרות היורשים לערוך הסכם בין יורשים שיחלק את העיזבון, כראות עיניהם, ויחסוך למשפחה את עוגמת הנפש הרבה הכרוכה בהתדיינויות קשות בבית המשפט.

      אנחנו עושים מאמץ לדייק, לעדכן ולחדש את התוכן המופיע באתר ירושה צודקת. יחד עם זאת מובהר, כי אין להסתמך על האמור באתר ואין בו כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי פרטני. העושה שימוש בתוכן לצרכיו, עושה כן על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

      לייעוץ ראשוני חייג 053-6218290 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף