Accordil_MainPic ירושות וצוואות
Accordil_MainPic ירושות וצוואות
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת"א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 053-6218290

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

    מהו סעיף אריכות ימים?

    לאחר מותו של אדם, מוקפאים כל נכסיו, בכללם מוקפא גם חשבון הבנק שלו, לרבות חשבונות בנק בבעלות משותפת. המשמעות היא ששותף בחשבון בנק לא יכול להמשיך לעשות פעולות בחשבון, עד למתן צו ירושה או צו קיום צוואה.

    להקפאת חשבון בנק השלכות רבות על בני זוג המחזיקים חשבון משותף, בעיקר כשמדובר בחשבון היחיד שלהם. כך בן הזוג שנותר בחיים אינו יכול לבצע פעולות בסיסיות כגון תשלומי חובות, הוראות קבע וכו'.

    סעיף אריכות ימים הוא סעיף הרשאה בחשבון בנק משותף, המאפשר לבן הזוג השותף בחשבון הבנק, להמשיך לבצע פעולות שגרתיות בחשבון לאחר מותו של בן זוגו, ועד למתן צו ירושה או צו קיום צוואה.

    סעיף אריכות ימים אינו מקנה בעלות בכספים בחשבון, ולרוב הבנק ימנע ביצוע פעולות חריגות בחשבון, שיעשו על ידי השותף בחשבון שנותר בחיים.

    כמו כן, במקרה שהשותף בחשבון לקח כספים שלא כדין מחשבון הבנק, היורשים רשאים לתבוע מהשותף בחשבון להשיב את הכספים לעיזבון המנוח.

    אילו פעולות סעיף אריכות ימים מאפשר לעשות בחשבון הבנק?

    1. תשלום הוראות קבע שנחתמו בטרם למות המנוח.
    2. שימוש בכספי המשכורת של השותף בחשבון שנותר בחיים.
    3. שימוש בכספי קצבה של השותף בחשבון שנותר בחיים.

    אילו פעולות סעיף אריכות ימים לא מאפשר לעשות?

    1. משיכת כספים חריגה.
    2. ריקון כספי החשבון.
    3. חתימה על הוראת קבע חדשה.
    4. תשלום באמצעות כרטיס האשראי של הנפטר.

    חשוב לשים לב! לרוב סעיף אריכות ימים ייחתם על ידי בני הזוג בעת פתיחת החשבון כבני זוג, אלא אם הם ביקשו שלא לחתום על הסעיף. יחד עם זאת מומלץ לוודא עם הבנק האם נחתם סעיף אריכות ימים.

    אנחנו עושים מאמץ לדייק, לעדכן ולחדש את התוכן המופיע בפורטל ירושות וצוואות – Accordil. יחד עם זאת מובהר, כי אין להסתמך על האמור באתר ואין בו כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי פרטני. העושה שימוש בתוכן לצרכיו, עושה כן על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

    לייעוץ ראשוני חייג 053-6218290 (זמינות 24 שעות)
    פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      מידע חשוב נוסף