Accordil_MainPic ירושות וצוואות
Accordil_MainPic ירושות וצוואות
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת"א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 053-6218290

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

    תכנן את העיזבון בתבונה: חשיבות הצוואה

    כל אדם צובר במהלך חייו רכוש כזה או אחר. רכוש זה אינו הולך איתו לאחר לכתו, והוא נותר בעולמנו הגשמי, להתחלק בין יורשיו של המנוח. חוק הירושה מסדיר את אופן חלוקת הרכוש ליורשי המנוח, ומאפשר לאדם לקבוע בטרם למותו כיצד יחולק רכושו לאחר המוות.

    כיצד ניתן לתכנן את חלוקת העיזבון בתבונה? לאן יגיע הרכוש שבבעלותנו אם לא נערוך צוואה? וכיצד ניתן להבטיח שכוונות המנוח ורצונותיו יתממשו לאחר מותו? לפניכם כל מה שחשוב לדעת מבעוד מועד, על חשיבות הצוואה.

    תוכן עניינים

    מה קורה לעיזבון כשלא עורכים צוואה?

    חוק הירושה קובע כי עיזבונו של מנוח שלא הותיר אחריו צוואה, יחולק בין היורשים על פי דין. היורשים על פי דין הם בן זוגו של המנוח וצאצאיו. כשלמנוח אין צאצאים, תעבור הירושה להוריו לאחיו ולאחייניו, ואם לא נותרו בחיים, תעבור הירושה לסבים, הדודים ובני הדודים.

    נשאלת השאלה, אם חוק הירושה קובע מנגנון הורשה לפיו קרובי המנוח יורשים אותו, מנגנון שתואם לרצון הנפוץ להוריש את הרכוש לבן הזוג ולילדים, מדוע חשוב לערוך צוואה?

    חלוקת הרכוש הבסיסית שקובע חוק הירושה מתעלמת ממורכבויות רבות המתרחשות במהלך החיים. עריכת הצוואה היא הדרך הטובה ביותר להבהיר, באופן שאינו משתמע לשני פנים, את רצונו האחרון של המנוח, לתכנן בתבונה את זהות היורשים ואופן חלוקת הרכוש ביניהם, ואף למנוע סכסוכי ירושה מיותרים.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      10 סיבות טובות לערוך צוואה

      1. בני זוג פרודים – חוק הירושה קובע שמחצית העיזבון של מנוח שלא ערך צוואה, תועבר אוטומטית לבן הזוג של המנוח. החוק לא מכיר בסטטוס של פרודים, ובני זוג נחשבים נשואים עד שניתן גט כשר.
        כלומר, במקרים בהם המנוח נותר נשוי על הנייר, אך בפועל הוא חי שנים רבות עם אישה אחרת, הירושה תועבר אוטומטית לפרודתו של המנוח, גם אם הם לא חלקו את חייהם במשך שנים רבות, והאישה החדשה לא תהיה זכאית לחלק בירושה.
      2. בני זוג ידועים בציבור – אמנם החוק מכיר בבן הזוג הידוע בציבור של המנוח כבן זוגו לצורך ירושה, אך בן הזוג ידרש להוכיח את הקשר ביניהם בפני בית המשפט. לעיתים בן הזוג יתקל בהתנגדות מטעם ילדי המנוח שמבקשים להדיר אותו מהעיזבון. עריכת צוואה ברורה לא תותיר כל מקום לספק כי מדובר בבן זוגו של המנוח הזכאי לחלק בעיזבונו.
      3. נישואין שניים – במקרים של נישואין שניים, בן הזוג החדש של המנוח יקבל את מחצית מירושתו וזכויות נוספות המגיעות לו מכוח החוק, על חשבון חלקם של ילדי המנוח מהנישואין הראשונים. אם המנוח מבקש שבן הזוג החדש לא ירש אותו, או ירש רק חלק מירושתו, מומלץ לערוך צוואה.
      4. ילדים קטינים – ניתן להורות בצוואה על מנגנון העברת הירושה לילדים באמצעים שונים. למשל באמצעות קרן נאמנות, קביעת נאמן ספציפי שידאג לילדים וכדומה.
      5. חלוקה לא שוויונית בין אחים – חוק הירושה קובע כי העיזבון יחולק בחלקים שווים בין הילדים. יש לערוך צוואה במקרים בהם המנוח מבקש לחלק את עיזבונו באופן לא שוויוני בין הילדים. למשל במקרה שאחד הילדים זכה לתמיכה וסיוע רבים עוד בחיי המנוח, או במקרים שאחד הילדים זקוק לסיוע רב יותר משאר אחיו.
      6. הוספת יורשים – כאשר מנוח מבקש להוריש גם ליורשים שאינם על פי דין ניתן לעשות זאת רק באמצעות צוואה. למשל במקרים בהם המנוח מבקש להוריש לילדים שלא אומצו כדין, או במקרים שהמנוח מבקש להוריש לנכדים למרות שילדיו עדיין בחיים וכו'.
      7. יורש אחר יורש – כאשר יורש נפטר לפני המנוח, חלקו בעיזבון מועבר ליורשיו של היורש, על פי הדין. צוואה מאפשרת להתנות על כך, ולהורות מי ירש את חלקו בעיזבון של היורש שנפטר לפני המנוח.
      8. העדר קרובי משפחה – מנוח ערירי שאין לו כל קרוב משפחה, מומלץ לו לערוך צוואה שתורה למי להעביר את רכושו. שכן, אם לא יעשה כך, רכושו יעבור לידי המדינה.
      9. נכסים עם רגישות סנטימנטלית – במקרים שישנם נכסים שהקשר אליהם הוא רגשי, מומלץ לערוך צוואה שתותיר הוראות מדוייקות כיצד לחלק את העיזבון.
      10. הרתעת יורשים מלהתנגד לצוואה – אם אתם חוששים שהילדים שלכם מועדים לסכסוכי ירושה, ניתן לשקול להוסיף סעיף תנאי לפיו מי שמתנגד התנגדות סרק לקיום הצוואה, ינושל ממנה. בכך תגרמו לילדיכם לשקול היטב, לפני שהם מתנגדים לרצונכם האחרון.

      עריכת צוואה בתבונה

      בשורה התחתונה, חוק הירושה קובע הסדר בסיסי ביותר, המורה רק על זהות היורשים של המנוח וחלקם בעיזבון. מרבית האנשים מגלים כי הורשת העיזבון היא מורכבת בהרבה מהגדרותיו הבסיסיות של החוק.

      עריכת צוואה בתבונה תאפשר לכם לצמצם סכסוכי ירושה, ולוודא שרצונכם האחרון יתקיים גם לאחר מותכם. אל תדחו למחר את מה שניתן לעשות היום, ערכו צוואה ותכננו את העיזבון בתבונה.

      אנחנו עושים מאמץ לדייק, לעדכן ולחדש את התוכן המופיע בפורטל ירושות וצוואות – Accordil. יחד עם זאת מובהר, כי אין להסתמך על האמור באתר ואין בו כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי פרטני. העושה שימוש בתוכן לצרכיו, עושה כן על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

      לייעוץ ראשוני חייג 053-6218290 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף