Accordil_MainPic ירושות וצוואות
Accordil_MainPic ירושות וצוואות
פנייה לייעוץ אישי




    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת"א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 053-6218290

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

    היבטים משפטיים בניהול ירושה לקטין

    ההיבטים המשפטיים בניהול ירושה הופכים למורכבים ומעלים סוגיות משפטיות שונות, כאשר בין היורשים ישנו גם קטין. הסוגיות הופכות למורכבות יותר, כאשר המנוח לא ערך צוואה, או לא מתייחס לירושת הקטין בצוואתו.

    האם קטין רשאי לרשת? מה הקושי של ירושה על פי דין לקטין? איך לערוך צוואה לטובת קטין? האם ניתן לערוך הסכם בין יורשים עם קטין? האם קטין רשאי להסתלק מירושה? ואיך תשמרו על הירושה של ילדיכם הקטין?

    היבטים משפטיים בניהול ירושה לקטין

    תוכן עניינים

    האם קטין רשאי לרשת?

    קטין בהחלט רשאי לרשת, והוא אף זכאי לכך מכוח דיני הירושה הכלליים, אם אחד מהוריו נפטר ולא הותיר אחריו צוואה שמורה אחרת. ילד שההורה שלו לא ערך צוואה, זכאי לקבל את מלוא הירושה אם להורה המנוח אין בן זוג. אם להורה המנוח יש בן זוג, הקטין זכאי למחצית מהירושה. במקרה שלילד יש אחים, הוא יורש איתם בחלקים שווים.

    דוגמא לירושת קטין על פי דין

    הורה נפטר והותיר אחריו בן זוג, ילד בגיר וילד קטין. בן הזוג יורש מחצית הירושה, הבגיר יורש רבע מהירושה והקטין יורש גם כן רבע מהירושה.

    מה הקושי בירושה על פי דין לקטין?

    הקושי בירושה על פי דין לקטין הוא שהליך הוצאת צו הירושה, הוא מורכב יותר. על מי שמבקש להוציא צו ירושה לטובת קטין לציין כי יש קטין בין היורשים, ועליו גם לבקש למנות מנהל עיזבון שיהיה אחראי על אופן חלוקת העיזבון.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      מנהל העיזבון שימונה יכול להיות ההורה השני של הקטין, קרוב משפחה אחר או אפוטרופוס אחר שמונה על ידי בית המשפט.

      איך עורכים צוואה לטובת קטין?

      בנוסף, כל אדם יכול לערוך גם צוואה ולהוריש את עיזבונו לילדו הקטין. עריכת צוואה לקטינים היא מומלצת במיוחד, שכן כך המצווה יכול לקבוע בעצמו מי ימונה כמנהל עיזבון לטובת הקטין.  בנוסף הוא גם רשאי לקבוע תנאים נוספים למימוש העיזבון. למשל מינוי מנהל העיזבון עד גיל מאוחר יותר מגיל 18, תנאי הקובע שהיורש ירש חלק מהכספים לאחר גיל 25 או רק לטובת לימודים ועוד.

      מה החובה של הורי קטין שקיבל ירושה?

      הורים של קטין שקיבל ירושה, ובכלל זה גם אפוטרופוסים אחרים של קטין, נדרשים להגן על זכויותיו בירושה, ולשמור על הרכוש עד היותם בגירים. על ההורה לדאוג בין היתר גם להחזיק את כספי הירושה בתבונה, ולהשקיעם באופן יעיל שישמור על הכספים.

      יחד עם זאת יש לשים לב שההורים אינם יכולים לעשות כל פעולה עם הכספים, וישנן פעולות המצריכות את אישור בית המשפט, כמו למשל רכישת נכסי מקרקעין באמצעות הכספים.

      האם ניתן לערוך הסכם בין יורשים עם קטין?

      הסכם בין יורשים הוא הסכם הקובע את אופן חלוקת העיזבון בין היורשים. בהסכם, היורשים יכולים לקבוע חלוקה שונה של העיזבון בניגוד לחלוקה הקבועה בחוק הירושה הכללי או בצוואה.

      הסכם בין יורשים הוא הסכם הקובע את אופן חלוקת העיזבון בין היורשים

      כדי לערוך הסכם בין יורשים, נדרשת הסכמה של כלל היורשים. יחד עם זאת כאשר יש קטין בין היורשים, לא מספיקה רק הסכמתו של הקטין, ואף לא הסכמה של האפוטרופוס על הקטין, אלא נדרש אישור בית המשפט להסכם. כלומר, בית המשפט יבחן את טובת הקטין בהסכם בין יורשים לפני אישורו.

      הליך אישור ההסכם אורך מספר חודשים לרוב, בהם ממתינים גם שהיועמ"ש יביע את דעתו על ההסכם. במקרים לא מעטים היועמ"ש עשוי למצוא שההסכם אינו תואם את טובת הקטין, ולהמליץ שלא לאשר את ההסכם, בהינתן המלצה שלילית של היועמ"ש, לרוב בית המשפט לא יאשר את ההסכם.

      לכן הסכם בין יורשים המערב קטין, חייב להיות מנוסח באופן זהיר, ולשים דגש על טובת הקטין, כך שההסכם יאושר.

      האם קטין רשאי להסתלק מהירושה?

      בדומה להסכם בין יורשים, גם כאשר קטין מבקש להסתלק מהירושה, נדרש אישור בית המשפט להסתלקות מהירושה. אישור להסתלק מהירושה יינתן רק לאחר שבית המשפט יבחן האם הקטין הבין את המשמעות המשפטית של הסתלקות מהירושה, ואת טובת הקטין בהסתלקות מהירושה.

      איך תשמרו על הירושה של ילדכם הקטין?

      בשורה התחתונה, ישנם היבטים משפטיים מורכבים שעליכם לבחון כשקטין מקבל ירושה, על מנת שתוכלו לשמור על הירושה שלו באופן הטוב ביותר. כך למשל כדאי לערוך צוואה שתקבע מראש כיצד יחולקו הכספים לילדיכם הקטינים וכיצד הם ינוהלו כל עוד הילדים קטינים.

      בנוסף חשוב לבחון כיצד כדאי להשקיע את הכספים באופן המטיב ביותר, למשל על ידי פתיחת קרן נאמנות עורך דין ירושה, יסייע להציג בפניכם את ההיבטים המשפטיים בניהול הירושה, ויעזור לכם לפעול נכון ולשמור על כספי הירושה, למען הקטין וטובתו.

      אנחנו עושים מאמץ לדייק, לעדכן ולחדש את התוכן המופיע באתר ירושה צודקת. יחד עם זאת מובהר, כי אין להסתמך על האמור באתר ואין בו כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי פרטני. העושה שימוש בתוכן לצרכיו, עושה כן על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

      לייעוץ ראשוני חייג 053-6218290 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף